Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Επενδυτές… αγοράστε ελληνικά ομόλογα - Είναι μεγάλη ευκαιρία!

Morgan Stanley: Επενδυτές… αγοράστε ελληνικά ομόλογα - Είναι μεγάλη ευκαιρία!
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως τα ελληνικά ομόλογα είναι μία ελκυστική επένδυση»
Για μεγάλες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ομολόγων κάνει λόγο η Morgan Stanley, αγνοώντας πλήρως το sell – off στα ελληνικά assets.
Ειδικότερα, ο Paolo Batori, επικεφαλής επενδυτής της Morgan Stanley, διαβλέπει πλήθος ευκαιριών στα ελληνικά ομόλογα, συνιστώντας στους επενδυτές να προβούν σε αθρόες αγορές.
Όπως προαναγγέλλει, παρά τη βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα, ως απόρροια της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, θα προβεί στην αγορά ορισμένων, φθηνών ελληνικών κρατικών ομολόγων.
«Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, πιστεύουμε πως οι τιμές των ομολόγων θα ανακάμψουν» εκτιμά η Morgan Stanley, προβλέποντας πως η απόδοση του 10ετούς ομολόγου θα υποχωρήσει στο μισό, δηλαδή στο 4% - 5% , σε περίπτωση που διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους και η Ελλάδα ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως τα ελληνικά ομόλογα είναι μία ελκυστική επένδυση» σημειώνει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «ο κίνδυνος για την Ελλάδα δύναται να αποκλιμακωθεί εξαιτίας ενός συνδυασμού ήπιας αναδιάρθρωσης του χρέους και ποσοτικής χαλάρωσης» αναλύει ο Paolo Batori.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης