Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μorgan Stanley: Iστορική απόφαση το QE της ΕΚΤ - Προβλέπει ράλι στις ευρωπαϊκές μετοχές και προτιμά τράπεζες

Μorgan Stanley: Iστορική απόφαση το QE της ΕΚΤ - Προβλέπει ράλι στις ευρωπαϊκές μετοχές και προτιμά τράπεζες
Η Morgan Stanley προβλέπει υποχώρηση του ευρώ στα 1,05 δολάρια έως τα τέλη του 2015, έναντι πρότερης εκτίμησής της για 1,12 δολάρια
Ιστορικών διαστάσεων βήμα, ανώτερο των προσδοκιών και των εκτιμήσεων των αναλυτών, χαρακτηρίζει η Morgan Stanley την απόφαση της ΕΚΤ για την έναρξη προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (QE), από τον Μάρτιο του 2015.
"Πρόκειται για μια απόφαση ιστορική", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Cross-Asset Brief - After the ECB".
Όπως επισημαίνουν, η απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση συνιστά μια θετική έκπληξη, δεδομένου του μεγέθους του προγράμματος.
"Το πρόγραμμα δεν είναι τέλειο, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από ότι αναμενόταν", σημειώνουν.
Στη σκιά των αποφάσεων της ΕΚΤ, η Morgan Stanley προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία του ευρώ.
Ειδικότερα, προβλέπει υποχώρηση του ευρώ στα 1,05 δολάρια έως τα τέλη του 2015, έναντι πρότερης εκτίμησής της για 1,12 δολάρια.
Η απόφαση της ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση θα δώσουν ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές, προβλέπει η Morgan Stanley, συστήνοντας τοποθετήσεις στις τραπεζικές μετοχές, αλλά και αποφυγή μετοχών από τους κλάδους του real estate, του λιανεμπορείου, της υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης