Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βarclays: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι στην Ελλάδα για να αποτραπεί οικονομικό ατύχημα

Βarclays: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι στην Ελλάδα για να αποτραπεί οικονομικό ατύχημα
Δεν μπορεί η βρετανική τράπεζα να αποκλείσει τον κίνδυνο νέων, επαναληπτικών εκλογών στην Ελλάδα εντός του 2015
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, χωρίς ωστόσο την πολυπόθητη αυτοδυναμία, προβλέπει η Barclays σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "European Economics Quarterly: A boost from oil and the ECB".
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, ωστόσο ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνασπισμού δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.
Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα δεν θα τερματιστεί με την ολοκλήρωση των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται να διαρκέσει και μετά τη λήξη του πρώτου τριμήνου του 2015.
Για τους επόμενους μήνες, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής αγοράς ομολόγων θα κριθούν από τις πολιτικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Barclays, η Ελλάδα θα περάσει δύσκολα, ωστόσο η έκβαση θα είναι τελικώς θετική.
Τι σημαίνει αυτό;
Πως τελικώς η Ελλάδα θα αποκτήσει μια σταθερή κυβέρνηση και θα αποφύγει το οικονομικό - χρηματοδοτικό ατύχημα.
Ποια μπορεί να είναι αυτή η σταθερή κυβέρνηση;
Μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Το Ποτάμι, θεωρείται, σύμφωνα με τη Barclays, ένα πιθανό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, η βρετανική τράπεζα δηλώνει πως δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο νέων, επαναληπτικών εκλογών στην Ελλάδα εντός του 2015.
Ανεξάρτητα με τη δομή της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, είναι βέβαιο πως η Αθήνα θα χρειαστεί μια πιστωτική γραμμή, προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για την περίοδο 2015 - 2016.
Η βρετανική τράπεζα προειδοποιεί πως, με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι επικείμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας θα καταστούν εξαιρετικά περίπλοκες.
Όπως προβλέπει στη συνέχεια η Barclays, η Ελλάδα χρειάζεται νέα ελάφρυνση του χρέους της, με τη μορφή του OSI, την οποία πιθανότατα θα λάβει εάν εφαρμόζει σωστά το πρόγραμμά της.
Η βρετανική τράπεζα προβλέπει επίσης:
- ανάπτυξη +1,4% για την ελληνική οικονομία το 2015
- ανάπτυξη +2,1% για την ελληνική οικονομία το 2016
"Μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα, οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα θα συνεχιστούν, καθιστώντας τα ελκυστικά μόνο για τους επενδυτές με αυξημένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου", καταλήγει η Barclays.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης