Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) στο Bloomberg: Η έξοδος από τo ευρώ δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα

tags :
Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) στο Bloomberg: Η έξοδος από τo ευρώ δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα
Καταστροφική για την οικονομία και την απασχόληση θα είναι ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ διαμονής από το 6,5% στο 13%
H έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν συνιστά επιλογή, διαμηνύει, σε υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Α. Ανδρεάδης.
"Η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα", τόνισε ο κ. Ανδρεάδης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, επιχειρώντας να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η ελληνική επιχειρηματικότητα θέλει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, καταστροφική για την οικονομία και την απασχόληση θα είναι, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ της διαμονής από το 6,5% στο 13%.
Όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ, αυτό επιβεβαιώνει ανεξάρτητη μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία Ernst & Young, η οποία εκτιμά ότι η συνολική αύξηση εσόδων ΦΠΑ θα ανέλθει έως τα 200 εκατ. ευρώ το 2015 και σε βάθος πενταετίας έως κατά μέγιστο τα 70 εκατ. ευρώ, όμως, η συνολική επίπτωση στην εθνική οικονομία και την απασχόληση θα είναι καταστροφική.
Συγκεκριμένα, οι απώλειες του τουριστικού τομέα για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου υπολογίζεται από 415 εκατ. ευρώ έως 680 εκατ. ευρώ, ενώ μακροπρόθεσμα, η απώλεια φθάνει από 1 έως 1,7 δισ. ευρώ, επιφέροντας συνολική επίπτωση έως -1,4% του ΑΕΠ ή έως -3 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης