Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν πρόκειται να εισπραχθεί

Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν πρόκειται να εισπραχθεί
Ο προϋπολογισμός του 2015 θα αναθεωρηθεί, σύμφωνα με τον Ν. Παππά
Στη διαβεβαίωση ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν πρόκειται να εισπραχθεί, προχώρησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α. Τσίπρα και υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
«Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά», τόνισε ο Ν. Παππάς, μιλώντας στο Βήμα FM.
Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία.
«Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ.
Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας.
Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς.
Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει.
Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ.
Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το διακύβευμα των εκλογών, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι «το δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος είναι αν η χώρα την 26η Ιανουαρίου θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση και εάν διεθνώς θα σταλεί ένα μήνυμα κλεισίματος της περιόδου πολιτικής αστάθειας.
Εάν βάλουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας, με συνέπεια, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, θα υπάρξουν όροι ευρύτερης στήριξης της κοινωνίας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει μετά και ελπίζουμε ότι θα είναι επιτυχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης