Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Τυχόν Grexit θα προκαλούσε συστημικό σοκ στο ευρώ - Στο 20% οι πιθανότητες

Morgan Stanley: Τυχόν Grexit θα προκαλούσε συστημικό σοκ στο ευρώ - Στο 20% οι πιθανότητες
Ποσοστό άνω του 70% των Ελλήνων πολιτών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Παραμένει η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, προειδοποιεί ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου η Morgan Stanley, σε νέα 10σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Cross-Asset Dispatches - By the Numbers".
Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ; διερωτάται η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Και απαντά:
Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, ποσοστό άνω του 70% των Ελλήνων πολιτών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Η Morgan Stanley επισημαίνει πως η πορεία των ελληνικών ομολόγων καταδεικνύει μια πιθανότητα της τάξης του 20% για ενδεχόμενο Grexit.
Υπενθυμίζεται εδώ πως στις προηγούμενες εκθέσεις της η αμερικανική τράπεζα - την περασμένη εβδομάδα - έδινε πιθανότητα 17% στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
"Τα ελληνικά ομόλογα καταδεικνύουν μια πιθανότητα 20% για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας και αποχώρησής της από το ευρώ", τονίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
Όπως προειδοποιούν, σε ένα ενδεχόμενο Grexit, η Ελλάδα παρά το μικρό της μέγεθος θα μπορούσε να προκαλέσει συστημικό σοκ στην Ευρωζώνη.
Όπως επισημαίνουν, στη συνέχεια της έκθεσής τους, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις είναι σταθερά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με μια σταθερή τάση να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο η εξασφάλιση αυτοδυναμίας δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης