Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Σίγουρη για την οικονομική της ανάκαμψη, εκδίδει ομόλογα 30 και 10 ετών

Πορτογαλία: Σίγουρη για την οικονομική της ανάκαμψη, εκδίδει ομόλογα 30 και 10 ετών
Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η Πορτογαλία εκδίδει ομόλογα 30 ετών
Αποδεικνύοντας την οικονομική της…αυτοπεποίθηση, η Πορτογαλία προβαίνει σε έκδοση και δημοπρασία μακροπρόθεσμων ομολόγων, ειδικότερα 10 και 30 ετών.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη, ιστορικά, φορά που η χώρα προβαίνει σε ομόλογα 30 ετών, ενώ για πρώτη φορά μετά το τριετές πρόγραμμα διάσωσης.
Το 30ετές ομόλογο προσφέρεται με απόδοση 4,1%, όπως και την πρώτη φορά που εκδόθηκε 30ετία, το 2006, ενώ το 10ετές προσφέρεται με απόδοση 2,85%.
Σήμερα, Τρίτη, το 10ετές ομόλογο εμφανίζει απόδοση 2,59%, αυξημένο σε σύγκριση με το ιστορικό χαμηλό, 2,42% στις 2 Ιανουαρίου, καθώς και αυτό δέχεται πιέσεις υπό τον φόβο για grexit, αλλά κυρίως και εν μέσω προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα θεσπίσει περαιτέρω μέτρα για την τόνωση της οικονομίας του μπλοκ – όπως την αγορά του δημοσίου χρέους.
Οι τράπεζες που ανέλαβαν τη διαχείριση της δημοπρασίας των νέων ομολόγων είναι οι BBVA, CaixaBI, Citigroup, Credit Agricole, Danske Bank, Morgan Stanley και Nomura, οι οποίες σημείωσαν προ της δημοπρασίας ότι η ζήτηση για τα ομόλογα άγγιζε τα 4,5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης