Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Στις 22/1 η ανακοίνωση της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Commerzbank: Στις 22/1 η ανακοίνωση της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ
Στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου η ανακοίνωση της ποσοτικής χαλάρωσης
Βέβαιη πως η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την έναρξη ενός διευρυμένου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης εμφανίζεται η Commerzbank, ενόψει της επόμενης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας.
Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα εκτιμά πως στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΚΤ για το 2015, ήτοι στις 22 Ιανουαρίου, η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει την έναρξη ενός διευρυμένου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο θα περικλείει και την αγορά κρατικών ομολόγων.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα έχουν ανησυχήσει τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβολής του μέτρου – μπαζούκα.
Ενδεικτικό είναι το σημερινό δημοσίευμα του MarketWatch, το οποίο υπογραμμίζει πως η αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα θα καθυστερήσει σημαντικά την απόφαση της ΕΚΤ για την έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία θα περιλαμβάνει και την αγορά κρατικών ομολόγων.
«Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα αποκλείει την απόφαση για την αγορά κρατικών ομολόγων» σημειώνει το αμερικανικό μέσο, εκτιμώντας πως οι διαφωνίες γύρω από την ορθότητα του μέτρου αναζωπυρώνονται εκ νέου, λόγω της αναβίωσης του Grexit.
«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επέμβει στις ελληνικές εκλογές, αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα» υπογραμμίζει εν συνεχεία.
Άλλωστε, υπενθυμίζει πως οι κεντρικές τράπεζες σπάνια λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις, ενόψει μίας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης ή ενός βαρυσήμαντου γεγονότος.
«Έτσι, η συνεδρίαση της 22ης Ιανουαρίου θα περιοριστεί και πάλι σε μικρής - κλίμακας τεχνικά μέτρα, καθώς η μεγάλη απόφαση για τον "μπαζούκα" της ΕΚΤ θα αναβληθεί εκ νέου» διατείνει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης