Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι... ή αλλιώς επαναληπτικές εκλογές

Barclays: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι... ή αλλιώς επαναληπτικές εκλογές
Στα 1,07 δολάρια θα υποχωρήσει το ευρώ στο δ' 3μηνο του 2015
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, προβλέπει η Barclays, σε μια ακόμη έκθεσή της για τις προοπτικές της Ελλάδας ενόψει της κάλπης.
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο αυτοδυναμία.
Το βασικό σενάριο της Βarclays για την Ελλάδα προβλέπει σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, υπό τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ ή του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη, Το Ποτάμι.
Ωστόσο, η βρετανική τράπεζα δεν αποκλείει και τη διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών.
Το outlook για την Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο, ενώ κατά τις προσεχείς εβδομάδες θα στιγματιστεί αποκλειστικά από τις πολιτικές εξελίξεις και τις επικείμενες δημοσκοπήσεις, έως το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.
Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να χαρακτηριστούν από μεταβλητότητα, αλλά και κινηθούν ανοδικά.
Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τα ελληνικά ομόλογα θα αποτελέσουν επενδυτική επιλογή μόνο για τους επενδυτές με αυξημένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

Στα 1,07 δολάρια το ευρώ στο δ' 3μηνο του 2015
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Barclays, το ευρώ αναμένεται να δεχθεί νέο γύρο πιέσεων κατά το νέο έτος.
Παρά το γεγονός ότι, κατά κύριο λόγο, την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου διαμορφώνουν οι νομισματικές πολιτικές, η πολιτική αβεβαιότητα είναι εκείνη που θα διαταράξει τους επόμενους μήνες την ομαλή πορεία του ενιαίου νομίσματος.
Η ΕΚΤ είναι βέβαιο πως θα ανακοινώσει πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, στη διάρκεια της πρώτης - για το 2015 - συνεδρίασης του ΔΣ της, στις 22 Ιανουαρίου, προβλέπει η βρετανική τράπεζα.
Ειδικότερα, η Barclays προβλέπει διαρκή υποχώρηση του ευρώ και διαμόρφωσή του στα επίπεδα των 1,07 δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης