Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενισχύονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ακροδεξιά στην Ευρώπη και Draghi, Merkel και Hollande ανησυχούν

Ενισχύονται ο  ΣΥΡΙΖΑ και η Ακροδεξιά στην Ευρώπη και Draghi, Merkel και Hollande ανησυχούν
Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα να πετύχει τον μεγάλο στόχο του χρέους....
Η μεγάλη ανατροπή που έρχεται στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στην Γαλλία, την Ισπανία ακόμη και στην Ιταλία έχει προβληματίσει πολύ έντονα την Γερμανία και την ΕΚΤ.
Δεν είναι τυχαίο, όπως αναφέρουν, διεθνή μέσα ενημέρωσης η Merkel αναφέρθηκε ειδικά στην άνοδο των λαϊκίστικων κομμάτων στην Ευρώπη, ακροδεξιά και αριστερά ενώ ο Draghi της ΕΚΤ πολύ ανήσυχος προειδοποιεί ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι 6 μήνες πριν.
Ο Draghi ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανησυχεί, η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι ήταν 6 μήνες νωρίτερα αναφέρει σε συνέντευξη του στην Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt
Ο Μ. Draghi επαναφέρει για μια ακόμη φορά - ίσως με μεγαλύτερη έμφαση αυτή την φορά - την ανάγκη για περισσότερη δράση από την  ΕΚΤ.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο κίνδυνος της ΕΚΤ να μην εκπληρώσει τον στόχο που είναι η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών είναι μεγαλύτερη:
Ο κίνδυνος να μην εκπληρωθεί η αποστολή μας για τη σταθερότητα των τιμών είναι υψηλότερη από ό,τι πριν από έξι μήνες ανέφερε χαρακτηριστικά ο Draghi στην Γερμανική εφημερίδα εμφανώς προβληματισμένος.
Η ΕΚΤ βρίσκεται σε τεχνικές προετοιμασίες για να ρυθμιστούν το μέγεθος, η ταχύτητα και η σύνθεση των μέτρων που θα ληφθούν αρχές του 2015.
Τα νέα μέτρα είναι αναγκαία σε μια πολύ μακρά περίοδο χαμηλού πληθωρισμού.
Υπάρχει ομοφωνία στους κόλπους του Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Draghi...

Ανησυχεί και η Merkel

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα A. Merkel (Μέρκελ) άσκησε δριμύτατη κριτική στην άνοδο των λαϊκίστικων κομμάτων ενώ επισήμανε ότι ριζώνει ο φόβος και η προκατάληψη.
Η ακροδεξιά στην Γαλλία η Marine Le Pen η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου στην κυριολεξία σαρώνει.
Στην Ισπανία το αριστερό Podemos κυριαρχεί ενώ στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.
Μέχρι και ο Napolitano ο πρόεδρος της Ιταλίας που παραιτήθηκε έκανε λόγο για επικίνδυνο λαϊκισμό που αναβιώνει στην Ευρώπη και την Ιταλία ενώ ο Hollande βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στην Le Pen που προηγείται στην Γαλλία.
Όπως αναφέρουν οι FT οι προειδοποιήσεις των τριών αρχηγών Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας ήρθαν μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα όπου η χώρα βυθίστηκε σε μια νέα πολιτική αναταραχή.
Η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, ανοίγοντας την πόρτα για μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που οι ευρωπαίοι το χαρακτηρίζουν αριστερό λαϊκίστικο κόμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν στην Ευρώπη ότι θα αμφισβητήσει τις συμφωνίες με την Τρόικα και εκτιμούν ότι η Ευρώπη θα βυθιστεί σε περιδίνηση ότι χειρότερο για την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε για το 2015 τις οικονομικές προβλέψεις .
Έτσι από 1,6% η ανάπτυξη μειώνεται στο 1% και για το 2014 έχουν αναθεωρήσει σε 0,8%.
Η Merkel παραμένει αισιόδοξη για την Γερμανία καθώς σημειώνει ρεκόρ απασχόλησης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Γερμανία το 2014 υποβλήθηκαν 200 χιλιάδες αιτήσεις εργασίας και πολιτικού ασύλου από τρίτες χώρες φέροντας την στην πρώτη θέση παγκοσμίως.

Η μεγάλη ελληνική ευκαιρία

Είναι προφανές ότι η Ευρώπη ανησυχεί για τις επερχόμενες μεγάλες αλλαγές.
Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Γαλλία και η αριστερή στροφή σε Ελλάδα και Ισπανία αλλάζουν τα δεδομένα, το θέμα του χρέους μπορεί να τεθεί επί τάπητος συλλογικά όχι μεμονωμένα.
Για την Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία, να μην χαθεί.
Η Ευρώπη αλλάζει και ίσως είναι ευκαιρία που στην Ελλάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το θέμα δεν είναι αν η ΝΔ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος αλλά αν η ΝΔ μπορεί να ταυτιστεί με τις νέες δυνάμεις που ενισχύονται στην Ευρώπη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ανατρεπτικές ιδέες όπως και η ακροδεξιά στην Γαλλία και ας μην ταυτίζονται αριστερά και ακροδεξιά.
Η ΝΔ θα ακολουθήσει την πεπατημένη οδό δεν θα φέρει καμία επαναστατική ιδέα ή ανατροπή και η Ελλάδα θα χάσει το τραίνο της ιστορικής ευκαιρίας.
Η έκδηλη ανησυχία της Merkel που αλλάζει έναντι μιας Γερμανίας που ακμάζει αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι συστημική χώρα αρκεί να καταφέρει να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές τις συμμαχίες και μέσω αυτών να διεκδικήσει την βέλτιστη λύση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης