Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Και νέες εκλογές τον Μάρτιο αν δεν εκλεγεί κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου στην Ελλάδα

Morgan Stanley: Και νέες εκλογές τον Μάρτιο αν δεν εκλεγεί κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου στην Ελλάδα
H αγορά κρατικών ομολόγων είναι μονόδρομος πλέον για την ΕΚΤ...


Η ΕΚΤ και η Ελλάδα καθορίζουν και μονοπωλούν τις εξελίξεις στην Ευρώπη το α΄ τρίμηνο του 2015,  σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley.
Στις 22 Ιανουαρίου θα αποφασίσει η ΕΚΤ – κατά το πιθανότερο σενάριο – πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με αγορές κρατικών ομολόγων.
Στις 25 Ιανουαρίου του 2015 θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα πολύ καθοριστικές για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και την τύχη των μνημονίων.
Μετά τις εκλογές και πριν τις 16 Φεβρουαρίου που συνεδριάζει το Eurogroup θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα της λήξης του δεύτερου προγράμματος διάσωσης ή μνημόνιο της Ελλάδος, το οποίο έχει λάβει παράταση δίμηνης διάρκειας και λήγει 28 Φεβρουαρίου του 2015.
Στις 5 Μαρτίου του 2015 συνεδριάζει η ΕΚΤ για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της όσον αφορά την νομισματική πολιτική.
22 Ιανουαρίου ή το αργότερο 5 Μαρτίου θα έχει πλήρως ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με αγορές κρατικών ομολόγων.
Το ενδιαφέρον όμως του γραφήματος που παρουσιάζει η Morgan Stanley είναι ότι αν αποτύχει να εκλεγεί κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου του 2015 μέσα στον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα.
Η Morgan Stanley θεωρεί ότι το α΄ τρίμηνο του 2015 καθορίζεται από τις αποφάσεις της ΕΚΤ και από τις εκλογές στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου αφήνοντας όμως ανοικτό παράθυρο και για δεύτερη προσφυγή στις κάλπες για τους έλληνες αν δεν καταφέρουν να εκλέξουν κυβέρνηση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης