Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι 3 παράγοντες που θα βοηθήσουν την Ελλάδα το 2015 - Παραμένει ο πολιτικός κίνδυνος

Morgan Stanley: Οι 3 παράγοντες που θα βοηθήσουν την Ελλάδα το 2015 - Παραμένει ο πολιτικός κίνδυνος
Όλες οι χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης θα έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικό εύρος καταλυτών
Η πολιτική αστάθεια είναι ο βασικός κίνδυνος για την Ελλάδα, σύμφωνα με την Morgan Stanley, η οποία επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την επενδυτική στρατηγική του 2015.
Στην 70σέλιδη ανάλυση της υπό τον τίτλο 2015 Global Ideas - Thoughts, Themes & Ideas (2015 Παγκόσμιες ιδέες - Σκέψεις, Θέματα και Ιδέες), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Morgan Stanley εκτιμά ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Πολωνία θα επωφεληθούν από τρεις παράγοντες:
- Την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης
- Το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ
- Τη βελτίωση των εγχώριων μεγεθών και των εταιρικών κερδών
Ωστόσο, η Morgan Stanley επισημαίνει ότι όλες οι χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης θα έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικό εύρος καταλυτών που μπορεί να επηρεάσουν την πορεία τους.
Στους βασικούς αυτούς παράγοντες είναι οι αποκλίνουσες προοπτικές ανάπτυξης, με τη Ρωσία να βρίσκεται αντιμέτωπη με την ύφεση
Δεύτερον, η πορεία του πετρελαίου, η οποία μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για τη Ρωσία, την Τουρκία και τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Τρίτον, αναμένεται βελτίωση των μακροοικονομικών τάσεων στη ζώνη του ευρώ.
Τέταρτον, το πολιτικό ρίσκο θα είναι ένα χαρακτηριστικό σε αρκετές αγορές, κυρίως για την Ελλάδα, αλλά ίσως και την Πολωνία και την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης