Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Νίκη ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή στις 25/1 - Δεν τίθεται θέμα haircut

Commerzbank: Νίκη ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή στις 25/1 - Δεν τίθεται θέμα haircut
Το πιθανότερο σενάριο προβλέπει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με Το Ποτάμι
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, χωρίς όμως αυτοδυναμία, τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή και τέταρτο Το Ποτάμι, προβλέπει η γερμανική Commerzbank, αποτιμώντας τις πολιτικές εξελίξεις με το βλέμμα στην κάλπη.
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, η κάλπη της 25ης Ιανουαρίου θα αναδείξει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν θα κατορθώσει να διασφαλίσει αυτοδυναμία, ούτε με το μπόνους των 50 εδρών.
Το πιθανότερο σενάριο προβλέπει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με Το Ποτάμι.
Σύμφωνα με την Commerzbank, είναι γεγονός πως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο προς την εξουσία έχει ρίξει τους τόνους, αφού δεσμεύεται για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ζητά haircut στο χρέος, με πιο ήπιο και διπλωματικό τρόπο.
Η Commerzbank σπεύδει ωστόσο να καταστήσει σαφές πως δεν τίθεται θέμα haircut στο ελληνικό χρέος, αφού δεν βρίσκεται στο τραπέζι των δανειστών.
Παράλληλα η γερμανική τράπεζα προειδοποιεί πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι αδύνατο να συμφωνήσει με την τρόικα για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Τρεις παγίδες στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ
Αποτιμώντας πιο ενδελεχώς το πρόγραμμα και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η Commerzbank διακρίνει τρεις σοβαρές παγίδες στις εξαγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτές είναι:
- Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα, καθώς η κατεύθυνση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετη με εκείνη της τρόικας.
- Η αδυναμία της χώρας να δανειστεί από τις αγορές, καθώς το κόστος δανεισμού συνεχίζει να ανεβαίνει.
- Η ασάφεια με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την αποπληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ, ύψους 35 δισ. ευρώ που αποτελούν κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης