Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Σημάδια ταχείας ανάκαμψης της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία

Nomura: Σημάδια ταχείας ανάκαμψης της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία
Η θετική ανάπτυξη στις εξαγωγές θα συμβάλει στην αύξηση της ιαπωνικής βιομηχανικής παραγωγής
Σημάδια ταχείας ανάκαμψης της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία βλέπει η ιαπωνική τράπεζα Nomura.
Αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν ότι η θετική ανάπτυξη των εξαγωγών θα συμβάλει στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία, εκτιμώντας ότι τα επίπεδα παραγωγής Ιανουαρίου 2015 θα αυξηθούν σε αυτά της περιόδου Ιανουαρίου - Μαρτίου 2014.
Μεταξύ άλλων, η Nomura σημειώνει ότι τον Νοέμβριο οι οικονομικές συνθήκες ήταν συνολικά υποτονικοί, «αλλά βλέπουμε πολλούς θετικούς παράγοντες που οδηγούν σε βελτίωση».
Πρώτον, σημειώνει, ενώ η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,6% τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση, η πρώτη μείωση μέσα σε τρεις μήνες, αυτό φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη στασιμότητα των καταναλωτικών δαπανών και τη μείωση των εξαγωγών.
«Οι πραγματικές εξαγωγές παρουσίασαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης 3,8% τον Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση και 4,0% τον Οκτώβριο, αλλά σημείωσαν μέτρια πτώση της τάξης του 2,8% τον Νοέμβριο», επισημαίνει και προσθέτει ότι «η βιομηχανική παραγωγή και οι πραγματικές εξαγωγές παρουσιάζουν σχετικά ισχυρή συσχέτιση».
Σύμφωνα με τη Nomura, «η μείωση των πραγματικών εξαγωγών τον Νοέμβριο αντανακλά μια αντίδραση στην ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και αναμένουμε ότι οι εξαγωγές θα διατηρήσουν σταδιακή ανοδική τάση, όσο η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει σταθερή».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι «οι εξαγωγές θα διατηρήσουν μια σταδιακή ανοδική τάση, η οποία θα πρέπει επίσης να συμβάλει στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής».
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, αν οι προβλέψεις της για την παραγωγή αποδειχθούν ακριβείς, «θα περιμέναμε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο του 2015 για να ανέλθει στα επίπεδα της περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014, όταν η ζήτηση αυξήθηκε πριν την αύξηση του φόρου κατανάλωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης