Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Bush: Τα σχέδια του Obama για την Κούβα πλήττουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ

J. Bush: Τα σχέδια του Obama για την Κούβα πλήττουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ
Ο Jeb Bush, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, έχει εκφράσει την επιθυμία του να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2016
Αντίθετος στα σχέδια του Barack Obama για σύσφιξη των δεσμών των ΗΠΑ με την Κούβα, μετά και την ιστορική άρση του εμπάργκο, είναι ο Jeb Bush, ο οποίος, μάλιστα, καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον του Αμερικανού προέδρου, τονίζοντας πως οι αποφάσεις του για την Κούβα υπονομεύουν την «αξιοπιστία της Αμερικής».
Ο Jeb Bush, της γνωστής οικογενείας, χαρακτήρισε την κίνηση για άρση του εμπάργκο ως «ατόπημα της εξωτερικής πολιτικής» και μια «δραματική υπέρβαση» της προεδρικής εξουσίας.
Η κυβέρνηση «επιβραβεύει τους δικτάτορες», υποστήριξε αυστηρά, ο γιος και αδελφός πρώην προέδρων των ΗΠΑ.
Η απόφαση του Obama να εγκαινιάσει αμερικανική πρεσβεία στην Κούβα, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, που θεωρούν ότι οι ΗΠΑ υποτάσσονται στις θελήσεις χωρών με καταπιεστικά καθεστώτα.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι έλαβε ως γνώμονα για τις αποφάσεις του, πως ο εμπορικός αποκλεισμός της Κούβας δεν έφερε τα επιθυμητά, για τις ΗΠΑ, αποτελέσματα και ότι είναι απαραίτητη μια νέα προσέγγιση του ζητήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης