Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το βραβείο Ειρήνης «Κομφούκιος» 2014 απένειμε η Κίνα στον κουβανό Fidel Castro

Το βραβείο Ειρήνης «Κομφούκιος» 2014 απένειμε η Κίνα στον κουβανό Fidel Castro
Στην τελετή απονομής στις 9 Δεκεμβρίου, τον πρώην ηγέτη της Κούβας εκπροσώπησαν κουβανοί φοιτητές
Στον πρώην ηγέτη της Κούβας, Fidel Castro, απένειμε η Κίνα το βραβείο Ειρήνης «Κομφούκιος» για το έτος 2014, ένα βραβείο που δημιουργήθηκε ως απάντηση στο βραβείο Νόμπελ με το οποίο βράβευσε η Νορβηγική Ακαδημία το 2010 τον έγκλειστο κινέζο αντιφρονούντα Liu Xiaobo.
Η τελετή εγχείρισης του βραβείου, στην οποία κουβανοί φοιτητές εκπροσώπησαν τον Fidel Castro, πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.
Οι κουβανοί φοιτητές παρέλαβαν ένα αγαλματίδιο, ένα δίπλωμα και ένα χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, αν και προηγούμενες φορές είχαν δοθεί 14.000 δολάρια.
Η βράβευση του πρώην ηγέτη της Κούβας, σύμφωνα με ένα μέλος της επιτροπής, είναι «για τη συμβολή του στην επίλυση των διεθνών συγκρούσεων, κυρίως με τις ΗΠΑ».
Σημειώνεται ότι ο πρώτος που παρέλαβε αυτό το βραβείο ήταν ο πρώην ηγέτης της Ταίβάν, Lien Chan, ενώ το 2011 το έλαβε ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Ωστόσο, καμία από αυτές τις προσωπικότητες δεν έχει παρευρεθεί στην τελετή για να παραλάβει το βραβείο και μάλιστα, κατά την τελετή απονομής του βραβείου στον ρώσο πρόεδρο, οι φοιτητές που το παρέλαβαν για εκείνον δεν ήταν καν Ρώσοι…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης