Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Όλο και πιο πιθανή η απόφαση της ΕΚΤ για το QE - Αναμένεται στις 22 Ιανουαρίου 2015

Credit Agricole: Όλο και πιο πιθανή η απόφαση της ΕΚΤ για το QE - Αναμένεται στις 22 Ιανουαρίου 2015
Επικίνδυνη μια καθυστερημένη αντίδραση λόγω των πολιτικών και τεχνικών εμποδίων που μπορεί να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ
Ο συνδυασμός της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και της χαμηλότερης του αναμενομένου ζήτησης των φθηνών δανείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τις ευρωπαϊκές τράπεζες (TLTRO), είναι πιθανό να προκαλέσουν τη λήψη της απόφασης σχετικά με την αγορά κρατικών τίτλων από το δ.σ. της ΕΚΤ.
Αυτό αναφέρει σε σημερινό της σημείωμα η Credit Agricole, η οποία βλέπει ότι η περαιτέρω επιδείνωση των προοπτικών για τον πληθωρισμό και η αναποτελεσματικότητα των υφιστάμενων μέτρων θα πιέσουν την ΕΚΤ να αναλάβει περαιτέρω δράση.
Μέχρι τώρα, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η ΕΚΤ θα απαντήσει στις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες με επέκταση των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης, συμπεριλαμβανομένων των ευνοϊκότερων όρων στα TLTRO και τις ευρύτερες αγορές ιδιωτικού χρέους (CBPP 3, ABSPP και εταιρικά ομόλογα).
Πλέον κερδίζει έδαφος η άποψη ότι είναι πιο πιθανό από ό, τι αναμενόταν η ΕΚΤ να αναγκαστεί να συμπεριλάβει και αγορές κρατικών ομολόγων επιταχύνοντας την επέκταση του ισολογισμού της.
Αυτό πιθανότατα να αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιανουαρίου 2015.
Ωστόσο, η Credit Agricole εκτιμά οτι το ευρωπαϊκό QE είναι απίθανο να εντυπωσιάσει με το μέγεθός του, το οποίο προβλέπεται πέριξ των 500 εκατ, ευρώ.
Τέλος, στους κινδύνους της Ευρωζώνης κατατάσσει μια καθυστερημένη αντίδραση λόγω των πολιτικών και τεχνικών εμποδίων που μπορεί να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης