Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Δεν θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 12/12 ο οίκος αξιολόγησης DBRS

Commerzbank: Δεν θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 12/12 ο οίκος αξιολόγησης DBRS
Η διαφωνία με την τρόικα συνεχίζεται, καθώς οι δανειστές θεωρούν πως ο προϋπολογισμός του περιλαμβάνει εξαιρετικά αισιόδοξες προβλέψεις
Δύσκολη υπόθεση χαρακτηρίζει η Commerzbank τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας με στόχο την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.
"Το να επέλθει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και τρόικας για τα μέτρα του 2015 σίγουρα δεν συνιστά μια εύκολη υπόθεση", σχολιάζουν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "European Sunrise".
"Η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2015", σημειώνουν, σχολιάζοντας τις εξελίξεις της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, η διαφωνία με την τρόικα συνεχίζεται, καθώς οι δανειστές θεωρούν πως ο προϋπολογισμός του 2015 περιλαμβάνει εξαιρετικά αισιόδοξες προβλέψεις.
Όπως γνωστοποιεί σε άλλο σημείο της έκθεσής της η Commerzbank, την ερχόμενη Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου ο οίκος αξιολόγησης DBRS αναμένεται να δημοσιοποιήσει την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.
Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας δεν θεωρούν πως ο DBRS θα αναβαθμίσει την Ελλάδα, αφού αναβάθμισε την αξιολόγησή της εντός του καλοκαιριού.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του καλοκαιριού o DBRS αναβάθμισε σε Β, με σταθερό outlook, την αξιολόγηση της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης