Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό φέρνουν κύμα φυγής και επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων

Οι τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό φέρνουν κύμα φυγής και επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων
Οι δικαιούχοι ασφαλισμένοι σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν, υπό τον φόβο της αλλαγής των δεδομένων...
Περισσότεροι από 150 χιλ. εργαζόμενοι ετοιμάζονται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να κατοχυρώσουν την συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, φοβούμενοι για τις ανατροπές που έρχονται στο συνταξιοδοτικό.
Όπως αποδεικνύεται από τις πληροφορίες, το μόνο που καταφέρνει η συγκυβέρνηση με τις τροποποιήσεις που προωθεί είναι την αιμορραγία του Δημοσίου και την υπερφόρτωση των συνταξιοδοτικών ταμείων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης περίπου 60 χιλ. υπάλληλοι, που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν άμεσα, άρχισαν να υποβάλλουν παραιτήσεις.
Ειδικότερα, το κύμα φυγής αφορά τις μητέρες ανηλίκων, τις γυναίκες στο Δημόσιο και τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων, καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, απειλούνται από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως αυτές περιγράφονται στο τελικό κείμενο που εστάλη από την κυβέρνηση στη τρόικα.
Μπορεί ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, είναι καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας ότι οι τροποποιήσεις δεν αφορούν όσους έχουν θεμελιώσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα έως το τέλος του 2014, οι ασφαλισμένοι δεν πείθονται, με αποτέλεσμα το μέλλον και η ικανότητα των ασφαλιστικών ταμείων να κρίνεται εν αμφιβόλω…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης