Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Coalition: Η JP Morgan διατηρεί τον θρόνο της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας - Πολύ κοντά η Goldman Sachs

Coalition: Η JP Morgan διατηρεί τον θρόνο της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας - Πολύ κοντά η Goldman Sachs
Η τρίτη θέση μοιράζεται στα...τρία, ενώ στον τομέα των μετοχών νικήτρια, με ενισχυμένα έσοδα, αναδεικνύεται η Morgan Stanley
Βασίλισσα των επενδυτικών τραπεζών αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά η JP Morgan, με τα έσοδά της, το 9μηνο του 2014, να αγγίζουν τα 17,1 δισ. δολάρια.
Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, που καταρτίζεται από την Coalition, εταιρεία ανάλυσης του τραπεζικού κλάδου, καταλαμβάνει άλλη μια αμερικανική τράπεζα, η Goldman Sachs, ενώ η χρυσή τριάδα κλείνει με ευρωπαϊκή υπογραφή, την Deutsche Bank, αν και την θέση μοιράζεται με τις Citigroup και Bank of America Merrill Lynch.
Η έκθεση της Coalition, η οποία αναφέρει μονάχα τα έσοδα των τραπεζών, ανέφερε, ωστόσο, ότι τα συνολικά έσοδα των επενδυτικών τραπεζών έχουν συρρικνωθεί το 9μηνο του έτους κατά 6%, εξαιτίας κυρίως της ύφεσης των τομέων του σταθερού εισοδήματος, των νομισμάτων και των εμπορευμάτων.
Οι δύο κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες, JP Morgan και Citi, έχουν συνολικά έσοδα 9μήνου 8,9 δισ. δολάρια από τους ανωτέρω τομείς, έναντι 10,1 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Σημειώνεται ότι οι περισσότερες από τις επενδυτικές τράπεζες αντιμετωπίζουν συρρίκνωση των συναλλαγών τους, λόγω του
περιβάλλοντος χαμηλού ενδιαφέροντος και τους αυστηρότερους κανονισμούς, οι οποίοι απαιτούν από αυτούς να διατηρούν περισσότερα κεφάλαια, με αποτέλεσμα την πτώση των αποδόσεων.
Πολύ καλύτερη είναι, ωστόσο, η απόδοση της αγοράς μετοχών, με την Morgan Stanley, κορυφαία στον εν λόγω τομέα, να έχει έσοδα 4,5 δισ. δολαρίων, 15% υψηλότερα από όσα είχε η περσινή νικήτρια του εν λόγω τομέα, JP Morgan.
Τέλος, η JP Morgan κατέλαβε την πρώτη θέση και στη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης