Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έως τις 31 Δεκεμβρίου οι προσφορές για την Novo Banco, το υγιές κομμάτι της Banco Espírito Santo

Έως τις 31 Δεκεμβρίου οι προσφορές για την Novo Banco, το υγιές κομμάτι της Banco Espírito Santo
Ως το τέλος του χρόνου θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την Novo Banco οι ενδιαφερόμενοι, σύμφων αμε 
Ως το τέλος του χρόνου θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την Novo Banco οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου Εξυγίανσης των Τραπεζών της Πορτογαλίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Novo Banco είναι το υγιές κομμάτι της Banco Espírito Santo (BES), ο φοίνικας που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της μέσω του πακέτου των 4,9 δισ. ευρώ για τη διάσωση της BES και η οποία ανακοίνωσε προσφάτων δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 9,2%, αρκετά πάνω από το ελάχιστο όριο που έχει τεθεί.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δίνονται στη δημοσιότητα, από την ίδρυση της Novo Banco τον Αύγουστο, η τράπεζα έχει υποστεί μεγάλες απώλειες σε καταθέσεις και καθαρά περιουσιακά στοιχεία σε σύγκριση με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν προηγουμένως από BES.
Σημειώνεται πως, κάθε πώληση της επενδυτικής τράπεζας θα πρέπει να εγκριθεί από την Τράπεζα της Πορτογαλίας, αλλά και τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισπανική Santander, η πορτογαλική Banco BPI και ο όμιλος Fosun της Κίνας έχουν εκφράσει ένα πιθανό ενδιαφέρον για την αγορά Novo Banco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης