Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων συρρικνώθηκε και τον Νοέμβριο - Στις 48,9 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων συρρικνώθηκε και τον Νοέμβριο - Στις 48,9 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης PMI λιανικών πωλήσεων παρέμεινε κάτω από τις 50 μονάδες, που υποδηλώνουν ανάπτυξη, εντούτοις βελτιώθηκε σε μηνιαία βάση, ενώ άγγιξε τα υψηλά 5μήνου
Περαιτέρω επιδείνωση υπέστη ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο στην Ευρωζώνη, ωστόσο η συρρίκνωσή του επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όπως δείχνει η ανάγνωση του δείκτη PMI.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης PMI λιανικών πωλήσεων, που καταρτίζει η Markit, διαμορφώθηκε στις 48,9 μονάδες, υφιστάμενος βελτίωση σε μηνιαία βάση από τις 47 μονάδες του Οκτωβρίου.
Έτσι, αν και παρέμεινε σε επίπεδα συρρίκνωσης, έδειξε ο κλάδος έδειξε μια διάθεση ανάκαμψης, με τον PMI να ανέρχεται σε υψηλά πενταμήνου, βελτίωση που ίσως πραγματωθεί κατά τον Δεκέμβριο, λόγω και της εορταστικής περιόδου.
Ο Phil Smith, οικονομικός αναλυτής της Markit, ανέφερε ότι η αποδυνάμωση του εν λόγω κλάδου παρατηρήθηκε κυρίως στην Ιταλία και τη Γαλλία, σε αντίθεση με την Γερμανία, όπου παρατηρήθηκε απότομη βελτίωση.
Πάντως, σημειώνει ο αναλυτής, η καταναλωτική δαπάνη στον τομέα των λιανικών πωλήσεων εμφανίζεται πιο ανθεκτική από ότι σε άλλους τομείς της οικονομίας της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης