Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στήριξη από την Παγκόσμια Τράπεζα αναζητά η κυβέρνηση - Ενεργοποιείται εκ νέου το IFC με στόχο την τόνωση των επενδύσεων

Στήριξη από την Παγκόσμια Τράπεζα αναζητά η κυβέρνηση - Ενεργοποιείται εκ νέου το IFC με στόχο την τόνωση των επενδύσεων
Συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη
Την επαναδραστηριοποίηση της στην Ελλάδα εξετάζει ο επενδυτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας IFC, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως της ελληνικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, ο αντιπρόεδρος του IFC, Δ. Τσιτσιράγκος γνωστοποίησε πως «μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης, μελετάμε την επαναδραστηριοποίηση του IFC στην Ελλάδα. Έχουμε σχέσεις με πολλές ελληνικές εταιρείες τις οποίες τις έχουμε υποστηρίξει στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή».
Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή μελετάμε το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε και τις ελληνικές εταιρείες στο εσωτερικό της χώρας, να υποστηρίξουμε την ελληνική οικονομία, να υποστηρίξουμε ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, να φέρουμε ρευστότητα στην αγορά και να βρούμε τρόπους με τους οποίους να δουλέψουμε με τις ελληνικές Τράπεζες και επίσης με την ελληνική κυβέρνηση για να ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Εκ μέρους της Ελλάδας, ο Ν. Μηταράκης υποστήριξε πως το FC έχει στο παρελθόν χρηματοδοτήσει μ' επιτυχία τις δραστηριότητες πολλών ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της μέσης Ανατολής, περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται το IFC.
«Ζητάμε από το IFC, η χώρα μας να ξαναγίνει στην πράξη πάλι χώρα λειτουργίας και να δανειοδοτηθούν ή να δοθούν κεφάλαια σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα» διέτεινε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται πως το IFC (International Finance Corporation) προσφέρει επενδυτικές συμβουλές, με στόχο την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης