Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: 4+1 χώρες, στις οποίες η Banco Espirito Santo εμπλέκεται σε υποθέσεις ξεπλύματος «μαύρου χρήματος»

WSJ: 4+1 χώρες, στις οποίες η Banco Espirito Santo εμπλέκεται σε υποθέσεις ξεπλύματος «μαύρου χρήματος»
Σε Αφρική, Ευρώπη και Αμερική οι γνωστές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται η BES
Σε υποθέσεις ξεπλύματος παράνομου χρήματος σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικές χώρες εμπλέκεται το όνομα της Banco Espirito Santo (BES), σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal.
Ειδικότερα, η πορτογαλική τράπεζα διερευνάται από τις αμερικανικές και λιβυκές αρχές για παράνομες δραστηριότητες, μέσω της θυγατρικής της, Aman Bank, σε συνεργασία με τον πρώην δικτάτορα της Λιβύης, Moammar Gadhafi και τον στενό κοινωνικό του κύκλο.
Έλεγχο πραγματοποίησαν στα γραφεία της BES στην Ελβετία και οι τοπικές αρχές, χωρίς, ωστόσο, να γίνει γνωστό το ακριβές αντικείμενο της εν λόγω έρευνας.
Άλλη μία θυγατρική της BES, η Miami Bank, κατηγορείται από τις αρχές της Βενεζουέλας για συνεργασία με σκοπό το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Miami Bank, συνεργάστηκε με τοπικό επιχειρηματία, ο οποίος ήτο ένας από τους μεγαλύτερους εγχώριους πελάτες της, για την «νομιμοποίηση» χρήματος που προήλθε από υποθέσεις διαφθοράς.
Στην Αγκόλα από την άλλη, έχουν κινηθεί διαδικασίες ελέγχου των «μη ικανών διαδικασιών για την πρόληψη του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος».
Τέλος, η τράπεζα δεν θα «μπορούσε» παρά να εμπλέκεται και σε υποθέσεις στο εσωτερικό της Πορτογαλίας της, με τις αρχές να διεξαγάγουν έρευνα για παράνομες δραστηριότητες, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοι της BES, των οποίων η ταυτότητα παραμένει κρυφή, είναι οι κύριοι ύποπτοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης