Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Προφυλακίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Jose Socrates - Πολιτικός σεισμός από τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος

Πορτογαλία: Προφυλακίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Jose Socrates - Πολιτικός σεισμός από τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος
Oι δικαστικές αρχές διέταξαν να παραμείνει υπό κράτηση, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για διαφθορά και φοροδιαφυγή
Την προφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Jose Socrates, διέταξαν οι δικαστικές αρχές της χώρας, μετά το τέλος της μαραθώνιας τριήμερης ανακριτικής διαδικασίας.
Η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Πορτογαλία είναι μεγάλη, καθώς η εν λόγω υπόθεση αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το Σοσιαλιστικό Κόμμα πριν τις επικείμενες εκλογές.
Ειδικότερα, οι πορτογαλικές δικαστικές αρχές διέταξαν να παραμείνει υπό κράτηση ο Jose Socrates, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για διαφθορά και φοροδιαφυγή.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή.
Μαζί με τον Jose Socrates, συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο προσωπικός του οδηγός που φέρεται να είχε μεταφέρει μεγάλη ποσότητα μετρητών στο Παρίσι, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός.
Η σύλληψη του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό.
Ο Jose Socrates ήταν πρωθυπουργός με το Σοσιαλιστικό Κόμμα μέχρι το 2011, κυβέρνησε τη χώρα μεταξύ 2005 και 2011 και έβαλε την Πορτογαλία στο μνημόνιο.
Η έρευνα σε βάρος του κινήθηκε με την υποψία σωρείας σκανδάλων, όπως φορολογική απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατηγοριών διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης