Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστάσεις Π. Παυλόπουλου από την πρόταση Β. Μεϊμαράκη - «Δεν περιλαμβάνεται κάτι τέτοιο στα πλάνα του Πρωθυπουργού»

Αποστάσεις Π. Παυλόπουλου από την πρόταση Β. Μεϊμαράκη - «Δεν περιλαμβάνεται κάτι τέτοιο στα πλάνα του Πρωθυπουργού»
Ο κ. Μεϊμαράκης πρότεινε να μπορεί η Βουλή να αλλάζει το Σύνταγμα ακόμη και αν δεν είναι αναθεωρητική
Αποστάσεις από την πρόταση του Προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τροποποίηση του Συντάγματος ανεξάρτητα, από το αν η Βουλή είναι αναθεωρητική ή όχι, κρατά ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ειδικότερα ο πρόεδρος της αρμόδιας κομματικής επιτροπής της ΝΔ, σχολίασε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν βρίσκεται ανάμεσα στις 31 προτάσεις που εισηγείται το κόμμα, ούτε και στα πλάνα του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο η πρόταση Μεϊμαράκη συγκρούεται ευθέως με τον άρθρο 110 του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, που ορίζει ρητά πως γίνεται η αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής επανήλθε σήμερα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κινηθούμε ταχύτατα προκειμένου να τροποποιήσουμε μη θεμελιώδη άρθρα για τα οποία όλοι συμφωνούμε.
Σημειώνεται πάντως ότι ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Ζωής Κωνσταντοπούλου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «είναι προκλητικό να συζητούν για την αναθεώρηση του Συντάγματος, εκείνοι που έχουν ευθύνη για την καθημερινή παραβίαση του».

Τι ανέφερε χθες το bankingnews.gr
Να μπορεί η Βουλή να αλλάζει το Σύνταγμα ακόμη και αν δεν είναι αναθεωρητική, εφόσον διαπιστώνεται ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία, πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Μιλώντας στην έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας: «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών», ο Β. Μεϊμαράκης πρότεινε η Βουλή να έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις (πχ ευθύνη υπουργών) με πλειοψηφία 3/5 ή 4/5.
«Καταθέτω πρόταση για να μπορούμε να αποφεύγουμε τις αγκυλώσεις, τώρα, σε περίοδο κρίσης, σύμφωνα με την οποία ζητώ: Μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις να μπορούμε να τις τροποποιούμε ανεξάρτητα από το αν η Βουλή είναι Αναθεωρητική ή όχι, με εντολή της προηγούμενης με μια πολύ αυξημένη πλειοψηφία, 3\5ή 4\5», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης