Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίπου 316 εκατ. δολάρια θα λάβουν συνολικά οι τράπεζες από τις συμφωνίες Halliburton-Baker Hughes και Actavis-Allergan

Περίπου 316 εκατ. δολάρια θα λάβουν συνολικά οι τράπεζες από τις συμφωνίες Halliburton-Baker Hughes και Actavis-Allergan
Με τα μεγαλύτερα ποσά αναμένεται να ανταμειφθούν για τις συμβουλές τους στα χρυσά deals οι Goldman Sachs και Bank of America
Στα 316 εκατ. δολάρια ανέρχεται το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι τέσσερις τράπεζες της Wall Street από τις δύο συμφωνίες 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα.
Κερδισμένες είναι η Goldman Sachs και η Bank of America, οι οποίες θα λάβουν την…μερίδα του λέοντος από το συνολικό ποσό, καθώς συμμετείχαν ενεργά και στις δύο αυτές συμφωνίες.
Αναλυτικότερα, από την εξαγορά της Baker Hughes από την Halliburton, ύψους 34,6 δισ. δολαρίων, 143 εκατ. δολάρια θα λάβουν συνολικά η Goldman Sachs, η Bank of America και η Credit Suisse, η πρώτη ως μοναδική σύμβουλος της Baker Hughes, ενώ οι δεύτερες ως σύμβουλοι της Halliburton.
Σημειώνεται ότι η συγχώνευση των δύο πετρελαϊκών εταιρειών είναι μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες, τα τελευταία, τουλάχιστον, χρόνια, στον τομέα της ενέργειας.
Η Halliburton είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος υπηρεσιών τον τομέα της εξόρυξης, ενώ η Baker Hughes ακολουθείς την τρίτη θέση.
Ως προς την συμφωνία εξαγοράς της Allergan από την Actavis, μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον τομέα των φαρμακοβιομηχανιών, ύψους 66 δισ. δολαρίων, κέρδη θα αποκομίσουν τόσο η Goldman Sachs και η Bank of America, που συμβούλευσαν την Allergan, όσο και η JP Morgan Chase, η οποία στάθηκε επενδυτικός σύμβουλος στον πλευρό της Actavis.
Οι δύο πρώτες αναμένεται να μοιραστούν το ποσό των 92 εκατ. δολαρίων, ενώ η JP Morgan αναμένεται να λάβει 81 δισ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι με την συμμετοχή της στα μεγάλα deals της Δευτέρας, η Goldman Sachs ενίσχυσε την θέση της στην πρωτιά των επενδυτικών συμβούλων για τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, με το συνολικό ποσό αυτών να αγγίζει τα 814 δισ. δολάρια, ενώ άνοιξε η ψαλίδα από την δεύτερη στην σχετική λίστα, Morgan Stanley, στην οποία «πιστώνονται» συμφωνίες ύψους 653 δισ. δολαρίων.
Η Bank of America, από την άλλη, κατάφερε να εκτοπίσει την Citigroup και να κερδίσει μια θέση στην χρυσή τριάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης