Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θέμα ωρών το άνοιγμα της εφαρμογής για τα ληξιπρόθεσμα χρέη - Εξαιρείται ο ΕΝΦΙΑ από την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος

tags :
Θέμα ωρών το άνοιγμα της εφαρμογής για τα ληξιπρόθεσμα χρέη - Εξαιρείται ο ΕΝΦΙΑ από την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος
Θέμα χρόνου η ενεργοποίηση της εφαρμογής του TAXIS
(upd)Πήρε κιόλας ΦΕΚ η τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή και η οποία εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος από την νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Έτσι είναι θέμα χρόνου η ενεργοποίηση της εφαρμογής του TAXIS για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.
Απομένει πλέον η τροποποίηση της Απόφασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, για την εφαρμογή της ρύθμισης, η οποία θα ενσωματώνει τα νέα δεδομένα, απαγορεύοντας τη ρύθμιση όχι μόνο των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και των οφειλών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά από την 1η Οκτωβρίου.
Με την ισχύουσα απόφαση, δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης και των οφειλών που θα καθίσταντο ληξιπρόθεσμες έως την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής, δηλαδή θεωρητικά έως τις 31 Μαρτίου.
Η υπογραφή της νέας απόφασης, είναι θέμα χρόνου. Ακολούθως θα ανοίξει και η εφαρμογή του TAXIS (μέχρι την Τρίτη σύμφωνα με πληροφορίες).


Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης