Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δεν είναι «χρήσιμη» η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία

Ισραήλ: Δεν είναι «χρήσιμη» η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία
Θα ήταν πολύ καλύτερο ένα μήνυμα στην παλαιστινιακή πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ
Δεν θα είναι χρήσιμη η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία, ενώ στέλνει το μήνυμα στους Παλαιστίνιους ότι δεν χρειάζεται να διαπραγματευτούν με το Ισραήλ για να αποκτήσουν κράτος, σημειώνει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Εμανουέλ Νασόν.
Σημειώνεται ότι το ισπανικό κοινοβούλιο θα προχωρήσει σε μια συμβολικής σημασίας ψηφοφορία, όπως αυτή που θα γίνει στη Γαλλία, στις 28 Νοεμβρίου, για την Παλαιστίνη και αυτή που ήδη έχει λάβει χώρα στη Σουηδία.
Σύμφωνα με τον Εμ. Νασόν, «θα ήταν πολύ καλύτερο το ισπανικό κοινοβούλιο να έστελνε ένα μήνυμα υπέρ της επιστροφής (σ.σ. των Παλαιστινίων) στο τραπέζι του διαλόγου».
Η στάση μας, σημείωσε, είναι πολύ ξεκάθαρη και είναι η ίδια που είχαμε κρατήσει στην ψηφοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτή που θα έχουμε έναντι αυτής στη Γαλλία και πρόσθεσε ότι αυτή η ψηφοφορία «δεν είναι χρήσιμη και στέλνει στους Παλαιστίνιους το μήνυμα ότι δεν πρέπει να διαπραγματευτούν με το Ισραήλ για να αποκτήσουν το κράτος τους».
Συμπλήρωσε δε, ότι αυτού του είδους οι ψηφοφορίες καταστρέφουν τις διαπραγματεύσεις, που είναι η μόνη «σωστή οδός» και τόνισε ότι το Ισραήλ είναι υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης