Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το ασφαλιστικό μετά τις δηλώσεις Σπυρόπουλου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το ασφαλιστικό μετά τις δηλώσεις Σπυρόπουλου
Ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είχε θέσει θέμα σύνδεσης της περίθαλψης με τα ένσημα σε συνέδριο για την απασχόληση και την ασφάλιση
Την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για το ασφαλιστικό.
Το σχετικό αίτημα υπεβλήθη δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλή και των υπευθύνων ΕΕΚΕ Εργασίας και Υγείας Δ. Στρατούλη και Α. Ξανθού, ενώ την επιστολή συνυπογράφουν οι βουλευτές του κόμματος Αγαθοπούλου, Δερμιτζάκης, Ζαχαριάς, Ζερδελής, Κυριακάκης, Μπάρκας, Μπόλαρης, Σταθάς και Χαραλαμπίδου.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το ασφαλιστικό προκάλεσαν και προκαλούν εντονότατες ανησυχίες στους πολίτες και κυρίως στους συνταξιούχους».
«Είναι σαφές ότι η αναστάτωση που έχει προκληθεί δεν θεραπεύεται από τις διαψεύσεις του κ. Υπουργού», σημειώνεται και ζητείται η άμεση σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και η «κλήση των παραπάνω δημοσιών προσώπων, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα και κατ' επέκταση η Ελληνική Βουλή».
Σημειώνεται ότι ο κ. Σπυρόπουλος έθεσε θέμα σύνδεσης της περίθαλψης με τα ένσημα σε συνέδριο για την απασχόληση και την ασφάλιση, με τον υπουργό Εργασίας να αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σύνδεσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τον αριθμό των ενσήμων των ασφαλισμένων, αναφέροντας ότι οι σχετικές απόψεις που εξέφρασε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος ήταν προσωπικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης