Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ): Ο κορυφαίος ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια είναι απολύτως αντιληπτός σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ): Ο κορυφαίος ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια είναι απολύτως αντιληπτός σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Ο κ. Μανιάτης κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ εστίασε στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα
H προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και οι πρωτοβουλίες της χώρας στον ενεργειακό τομέα τέθηκαν επί τάπητος στις επαφές που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα ο υπουργός ΠΕΚΑ συζήτησε με τους ομογενείς τρόπους περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων και της συνεργασίας για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν ειδικά τον τομέα της ενέργειας και γενικότερα τα εθνικά συμφέροντα του ελληνισμού.
Μάλιστα ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «ο κορυφαίος ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης γίνεται απολύτως αντιληπτός εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Παραθέτοντας σειρά γεγονότων, στοιχείων και έργων που συνθέτουν μια «ολοκληρωμένη και συγκροτημένη» στρατηγική στα ενεργειακά ζητήματα της χώρας, ο υπουργός ΠΕΚΑ συζήτησε, επίσης, με τους ομογενείς τον «νέο ρόλο» που θα μπορούσαν οι ίδιοι να διαδραματίσουν για την Ελλάδα που αναδύεται σε «ισχυρό κόμβο» ενεργειακής διαμετακόμισης (τερματικοί σταθμοί φυσικού αερίου, αγωγοί αερίου και ηλεκτρισμού), προσφέροντας «νέες εναλλακτικές λύσεις» για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης, αλλά και για την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ειρήνη. Αναφέρθηκε δε στις συνεργασίες της Ελλάδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο, καθώς και στην τριμερή συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για μια σειρά θεμάτων.
Επιπλέον, ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τους ομογενείς για τις «ενθαρρυντικές εξελίξεις» στον οικονομικό τομέα, λέγοντας «βγαίνουμε στο ξέφωτο» και σημειώνοντας «για πρώτη φορά έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ύστερα από αρκετά χρόνια ύφεσης και θυσιών του ελληνικού λαού».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει για την προσέλκυση επενδύσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για «πλήρη διαφάνεια» σε όλες τις διαδικασίες στον τομέα της ενέργειας, προς όφελος του λαού και του τόπου.
Ενημερωτικές παρεμβάσεις για ειδικά θέματα ενέργειας έκανε η επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) και διευθύντρια του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθηγήτρια Σοφία Σταματάκη.
Η συνάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ με στελέχη της ομογένειας έγινε στο Γραφείο Τύπου και του ΕΟΤ, στο Μανχάταν. Τον κ. Μανιάτη προλόγισε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Γιώργος Ηλιόπουλος και στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης και οι διευθυντές του γραφείου Τύπου και του ΕΟΤ, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γρηγορία Καματερού, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης