Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 758 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του γ' τριμήνου του 2014 της Credit Agricole - Δεν εξαγοράζει την Monte dei Paschi

Στα 758 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του γ' τριμήνου του 2014 της Credit Agricole - Δεν εξαγοράζει την Monte dei Paschi
Στα 4,01 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα της, την ίδια περίοδο
Κατά 4% ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη του γ’ τριμήνου του 2014 της Credit Agricole, ενώ και τα έσοδα ενισχύθηκαν με τον ίδιο ρυθμό, με τα οικονομικά της τράπεζας να λαμβάνουν ώθηση από τις χαμηλότερες διατάξεις έναντι των επισφαλών δανείων στη Γαλλία και την Ιταλία.
Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας, βάσει περιουσιακών στοιχείων, διαμορφώθηκαν στα 758 εκατ. ευρώ, από 728 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ τα έσοδα άγγιξαν τα 4,01 δισ. ευρώ, από 3,86 δισ. ευρώ.
Οι πιστώσεις για τα επισφαλή δάνεια μειώθηκαν κατά 8%, στα 581 εκατ. ευρώ, με μόνη σκιά την ιταλική θυγατρική Cariparma, η οποία ενίσχυσε τις πιστώσεις κατά 18%, στα 109 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δια στόματος Jean-Paul Chifflet, διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής τράπεζας, η Credit Agricole δεν προτίθεται να προβεί σε εξαγορές στην Ιταλία.
Μπαίνει, έτσι, ένα τέλος στην φημολογία ότι η Monte dei Paschi di Siena, θα περάσει στα χέρια της Credit Agricole.
«Δεν θα παρέμβουμε στην Ιταλία, ότι και αν συμβεί», ανέφερε, ειδικότερα, ο CEO.
Σημειώνεται ότι η Credit Agricole πέτυχε στα stress tests της ΕΚΤ, ενώ ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειάς της, το γ’ τρίμηνο του 2014, ανήλθε σε 10,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης