Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαγεωργίου (υφυπ. ΠΕΚΑ): Εντός του Νοεμβρίου στη Βουλή το ν/σ για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου

tags :
Παπαγεωργίου (υφυπ. ΠΕΚΑ): Εντός του Νοεμβρίου στη Βουλή το ν/σ για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου
Με το ν/σ καταργούνται τα τοπικά μονοπώλια ανέφερε ο κ.Παπαγεωργίου
Εντός του Νοεμβρίου και συγκεκριμένα εντός των επόμενων 15 ημερών πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.
Αυτό ανακοίνωσε ο  υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου μιλώντας στο συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική», αναφέροντας πως με το νομοσχέδιο, που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, καταργούνται τα τοπικά μονοπώλια.
Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει, τη δυνατότητα επιλογής προμηθευτή για το σύνολο των καταναλωτών φυσικού αερίου σταδιακά τα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια, με τα οποία επιλύθηκαν -όπως είπε- οι περισσότερες από τις στρεβλώσεις στην ενεργειακή αγορά (αντιμετώπιση του ελλείμματος του λογαριασμού Ανανεώσιμων Πηγών, απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρισμού με δημοπρασίες που θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά, προώθηση αποκρατικοποιήσεων, κ.α.).
Παράλληλα, όπως είπε η διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού με φυσικό αέριο με τον αγωγό ΤΑΡ και την αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα δημιουργούν συνθήκες περαιτέρω συμπίεσης των τιμών του αερίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης