Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ικανοποίηση από τις JP Morgan Cazenove και Morgan Stanley για τα αποτελέσματα της Alpha Bank – Διατηρείται η σύσταση overweight για τη μετοχή

Ικανοποίηση από τις JP Morgan Cazenove και Morgan Stanley για τα αποτελέσματα της Alpha Bank – Διατηρείται η σύσταση overweight για τη μετοχή
Τα αποτελέσματα της Alpha Bank ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η Morgan Stanley μείωσε  την τιμή στόχο στα 0,80 ευρώ, από 0,90 ευρώ προηγουμένως
Διατηρώντας τη σύσταση overweight στη μετοχή της Alpha Bank, οι αναλυτές της JP Morgan Cazenove και της Morgan Stanley σχολιάζουν θετικά τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της τράπεζας.
Ειδικότερα, στη σημερινή της ανάλυση με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alpha Bank, η Morgan Stanley τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κερδοφορία βελτιώνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Μάλιστα, θεωρεί ότι δεδομένων των στοιχείων και του πρόσφατου sell off στο ελληνικό χρηματιστήριο, η μετοχή της Alpha Bank έχει περιέλθει σε σημαντικά ελκυστικά επίπεδα, αλλά μειώνει την τιμή στόχο στα 0,80 ευρώ, από 0,90 ευρώ προηγουμένως.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, 5 είναι τα βασικά σημεία που θα πρέπει κανείς να αναλύσει στα αποτελέσματα της Alpha Bank:
1) Θετική απόδοση εσόδων από τόκους (ΝΙΙ)
2) Συνέχιση της διαδικασίας απομόχλευσης
3) Μείωση του λειτουργικού κόστους
4) Σταδιακή μείωση του κόστους που σχετίζεται με κινδύνους
5) Ισχυρός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας με βάση τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ
Από τη μεριά της η JP Morgan Cazenove χαρακτηρίζει πολύ θετικά τα αποτελέσματα της Alpha Bank, διατηρώντας τη μετοχή στα top picks της μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.
Οι αναλυτές της θεωρούν ότι η αύξηση του δείκτη κάλυψης των προβληματικών δανείων θα κάμψουν τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τη διαχείριση του προβλήματος αυτού.
Επίσης, αν και ο δείκτης ΝΙΙ βελτιώθηκε, επηρεάστηκε αρνητικά από την συνεχιζόμενη διαδικασία απομόχλευσης.
Στον τομέα αυτό εκτιμάται ότι σταδιακά θα επέλθει μεγαλύτερη βελτίωση, όταν η στρατηγική της εταιρείας ενισχυθεί και επεκταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης