Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης: Για να εφαρμοστούν οι εξαγγελίες Τσίπρα, κάθε πολίτης θα πρέπει να πληρώνει πρόσθετους φόρους 2.700 ευρώ τον χρόνο

Μηταράκης: Για να εφαρμοστούν οι εξαγγελίες Τσίπρα, κάθε πολίτης θα πρέπει να πληρώνει πρόσθετους φόρους 2.700 ευρώ τον χρόνο
Tην τελευταία διετία η Ελλάδα έχει προσελκύσει επενδύσεις ύψους 37,6 δισ. ευρώ
"Σε ό,τι αφορά την υπερφορολόγηση φτάνουμε στο τέλος", δήλωσε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Νότης Μηταράκης, προαναγγέλλοντας θετικές αλλαγές στο μέτωπο της φορολογίας.
"Η φορολογία έφτασε στο μέγιστο. Από εδώ και πέρα θα μειώνεται, όχι επειδή το λέει η κυβέρνηση, αλλά επειδή ο προϋπολογισμός πραγματικά ισοσκελίστηκε και δεν χρειάζονται άλλα λεφτά από αυτή την πηγή", τόνισε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στην 4η Πανβορειοελλαδική Συνδιάσκεψη, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), ο κ. Μηταράκης επισήμανε ακόμη ότι φιλοδοξεί το παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας - η οποία ανακοίνωσε ότι προχωρά το πρόγραμμα για τη διάθεση των 3 δισ. ευρώ στην αγορά - να το ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες για να τονωθεί η ρευστότητα.
Επισήμανε ότι για πρώτη φορά φέτος "επιτέλους θα δούμε μείωση της ανεργίας", ενώ συμπλήρωσε ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015 αναμένεται να υπογραφούν άλλες εννέα συμβάσεις Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συνολικής αξίας 650 εκατ. ευρώ, πέραν των τριών του πρώτου εξαμήνου του 2014, ύψους 130 εκατ.
"Τα ποσά αυτά φέρνουν την Ελλάδα στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης πανευρωπαϊκά στην υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ και επίσης στην τέταρτη με όρους αξίας συμβάσεων ΣΔΙΤ ώς προς το ΑΕΠ. Συνολικά, τα τελευταία 2,5 χρόνια είχαμε συμβάσεις αξίας 1,8 δισ. ευρώ ή το 1% του ΑΕΠ", υπογράμμισε.
Ο κ. Μηταράκης πρόσθεσε ότι την τελευταία διετία η Ελλάδα έχει προσελκύσει επενδύσεις ύψους 37,6 δισ. ευρώ, βάσει μελέτης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ενώ διευκρίνισε ότι φέτος οι εισροές κεφαλαίων από ξένες επιχειρήσεις για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ (8μηνο).
Σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν υπάρχουν πλέον εκκρεμότητες υπαγωγών από προηγούμενους κύκλους αξιολόγησης του αναπτυξιακού νόμου. "Φέτος ολοκληρώθηκαν υπαγωγές επενδυτικών σχεδίων του νόμου 3908/2011. Το σύνολο των έργων υπολογίζεται σε 4 δισ. ευρώ και οι προβλεπόμενες επιδοτήσεις αγγίζουν το 1,7 δισ", τόνισε.
Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ακόμη ότι για να εφαρμοστούν όσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εξήγγειλε με την ευκαιρία της ΔΕΘ, "θα πρέπει να αντισταθμιστούν με αύξηση εσόδων από φόρους κατά περίπου 14 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως κάθε ενεργός οικονομικά πολίτης θα πρέπει να πληρώνει πρόσθετους φόρους 2700 ευρώ τον χρόνο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης