Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Στο 40% οι πιθανότητες για αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Morgan Stanley: Στο 40% οι πιθανότητες για αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ
Εάν η ΕΚΤ προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων, πρέπει να κάνει προσεκτικά τις ανακοινώσεις, αποφεύγοντας να προκαλέσει κύμα πανικού
Στο 40% τοποθετεί τις πιθανότητες για ένα πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την ΕΚΤ η Μorgan Stanley.
"Oι πιθανότητες η ΕΚΤ να προχωρήσει σε πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων ανέρχονται στο 40%", δηλώνει, παρακολουθώντας όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, η Elga Bartsch, κορυφαία οικονομολόγος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Ωστόσο, η Bartsch έσπευσε να προειδοποιήσει πως σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές.
"Εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων, θα πρέπει να κάνει πολύ προσεκτικά τις απαραίτητες ανακοινώσεις, αποφεύγοντας να προκαλέσει κύμα πανικού.
Η ΕΚΤ έχει ήδη λάβει συγκεκριμένα μέτρα και η πρόσθετη τυχόν δράση χρήζει αυξημένης προσοχής", εξηγεί η αναλύτρια της Morgan Stanley.
Tαυτόχρονα επισημαίνει πως ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ θα ήταν αντιπαραγωγικό και θα ενίσχυε τους κινδύνους για την υγεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης