Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης (ΕΣΕΕ) κατά ΣΕΒ και ΣΕΤΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές - «Ασυγχώρητη η στάση τους»

Κορκίδης (ΕΣΕΕ) κατά ΣΕΒ και ΣΕΤΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές - «Ασυγχώρητη η στάση τους»
Ο κ. Κορκίδης καλεί τους δύο προέδρους έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρουν τις δικαστικές παρεμβάσεις τους υπέρ του Δημοσίου
Ασυγχώρητη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης τη στάση του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ, αναφορικά με τις παρεμβάσεις τους στο ΣτΕ ώστε να μην ισχύσει η προσωρινή απόφασή του για «πάγωμα» της πιλοτικής λειτουργίας των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε εννέα περιοχές της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προσωρινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δικαίωνει την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, που είχαν προσφύγει κατά της υπουργικής απόφασης Γιακουμάτου για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου στις εννέα περιοχές.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρει ότι εξεπλάγη και πως η έκπληξή του γίνεται θλίψη όταν αναλογίζεται «πού οδηγούμαστε ως κοινωνικοί εταίροι σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η κοινωνία μάς θέλει ενωμένους και όχι να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου».
«Δυστυχώς, επιδεικνύετε μια ασυγχώρητη στάση σε ένα θέμα που γνωρίζετε πολύ καλά ότι απασχολεί τον ελληνικό εμπορικό κόσμο στον ύψιστο βαθμό. Θεωρώ αδιανόητο το ότι κινηθήκατε ενάντια σε άλλους δύο κοινωνικούς εταίρους, χωρίς προηγουμένως να μας έχετε εκθέσει τις αντιρρήσεις σας σε κάποια διμερή συνάντηση», σημειώνει απευθυνόμενος στους προέδρους του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ.
Επίσης, ο κ. Κορκίδης τονίζει ότι «η ΕΣΕΕ δεν φοβήθηκε ποτέ το διάλογο, αλλά ούτε και τους στυγνούς εκβιασμούς των πολιτειακών παραγόντων, πόσο μάλλον τις απέλπιδες ενέργειες υπουργικών κύκλων», που -όπως αναφέρει- δυστυχώς εξυπηρετούν ΣΕΒ και ΣΕΤΕ.
Δηλώνει ακόμη ότι η Συνομοσπονδία είναι σε κάθε περίπτωση έτοιμη να αντιμετωπίσει όλους τους «εχθρούς» των μικρομεσαίων της αγοράς.
«Δεν θα ανεχθούμε όμως από κανέναν απαράδεκτες παρεμβάσεις σε θέματα που επηρεάζουν το μέλλον χιλιάδων μικρομεσαίων συναδέλφων μας και σε αυτό αναμένουμε σεβασμό από τους υπόλοιπους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους, αγνοώντας βεβαίως τον μη αναγνωρισμένο σύνδεσμο ΣΕΛΠΕ, ο οποίος στην προσπάθειά του να επιβιώσει για να εξυπηρετήσει τους λίγους πελάτες του θέλει να γίνει η ουρά των μεγάλων οργανώσεων», συμπληρώνει.
Ο κ. Κορκίδης καλεί τους δύο προέδρους έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρουν τις δικαστικές παρεμβάσεις τους υπέρ του Δημοσίου, για ένα θέμα που δεν τους απασχολεί και δεν είναι της αρμοδιότητάς τους, ώστε «να αποκατασταθεί το κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης που επιδείξαν πριν λίγο καιρό στη Γενεύη και σήμερα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα».
«Έχουμε χρέος στην πατρίδα μας ως κοινωνικοί εταίροι να είμαστε ενωμένοι και όχι σε αντιπαράθεση και δεν θα απαντούσα δημοσίως εάν δεν είχατε υποπέσει σε δεύτερο συνεχόμενο "φάουλ" με την ευρεία και εκτός ορίων δημοσιοποίηση των κινήσεών σας. Πιστέψτε με, η κατάσταση σύγκρουσης που δημιουργήσατε δεν συμφέρει κανέναν στην αγορά. Πάρτε το σαν έκφραση αγωνίας και όχι σαν παραίνεση…» , καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης