Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μοrgan Stanley: Οverweight για τις ευρωπαϊκές τράπεζες στη μετά stress tests εποχή - Οι 5 λόγοι για αισιοδοξία

Μοrgan Stanley: Οverweight για τις ευρωπαϊκές τράπεζες στη μετά stress tests εποχή - Οι 5 λόγοι για αισιοδοξία
Η Morgan Stanley σπεύδει να δηλώσει overweight και για το σύνολο των ευρωπαϊκών μετοχών
Σύσταση overweight δίδει για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Μοrgan Stanley, εκφράζοντας αισιοδοξία για τις προοπτικές του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, στη μετά stress tests εποχή.
"Παραμένουμε overweight για τις ευρωπαϊκές τράπεζες", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "European Strategy - After the AQR - remain overweight banks", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, οι λόγοι για τους οποίους επιμένουν να δηλώνουν θετικοί για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι οι εξής:
- Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των stress tests, οι ευρωπαϊκές τράπεζες περνούν σε νέα εποχή. Η διαδικασία των stress tests μειώνει το αρνητικό επενδυτικό κλίμα και δεν αποκλείεται, εν ευθέτω χρόνω, να δώσει ώθηση στον δανεισμό.
- Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τις νέες πράξεις χορήγησης ρευστότητας της ΕΚΤ. Στόχος των νέων μέτρων της ΕΚΤ είναι να μειωθεί το χρηματοδοτικό κόστος των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες για τις τράπεζες της αδύναμης περιφέρειας.
- Όσο θα βελτιώνεται το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ευρωζώνη, τόσο θα επωφελούνται οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι πρώτες ενδείξεις έχουν ήδη γίνει γνωστές.
- Διαφαίνονται ισχυρές προοπτικές για την ανάκαμψη των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών τραπεζών. Όσο θα μειώνονται οι προβλέψεις, τόσο θα αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών.
- Οι τρέχουσες αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές.
Η Morgan Stanley σπεύδει να δηλώσει overweight και για το σύνολο των ευρωπαϊκών μετοχών, τις οποίες προτιμά έναντι των κρατικών ομολόγων, για τους εξής λόγους:
- Σταδιακή ισχυροποίηση της ανάπτυξης
- Παροχή ρευστότητας
- Μείωση των φόβων για εμφάνιση αποπληθωρισμού

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης