Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα μετά τα τεστ αντοχής

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα μετά τα τεστ αντοχής
Δεν συμμερίζομαι τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Στο γεγονός ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε με χρήματα των ελλήνων πολιτών, επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέος, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, «δεν συμμερίζομαι τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών» και πρόσθεσε ότι αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι μετά τα τεστ αντοχής θα αλλάξει κάτι στο πολιτικό σκηνικό.
Αναγνώρισε, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες.
Πάντως, όπως ανέφερε, «ένας ακόμη κίνδυνος είναι οι τράπεζες να περάσουν πάλι στους ιδιώτες με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα έδωσε το κράτος για να τις αγοράσει» και ανέφερε ως παράδειγμα τη Eurobank, «οι μετοχές της οποίας επαναγοράστηκαν στο 1/3 της τιμής που είχε πληρώσει το κράτος».
Σε άλλες χώρες (Αγγλία, Σουηδία), ακόμη και με συντηρητικές κυβερνήσεις, όσες διασωθείσες τράπεζες επανα-ιδιωτικοποιήθηκαν, αυτό έγινε με κέρδος για το δημόσιο, όχι με τόση χασούρα», σημείωσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης