Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι ελληνικές και οι γερμανικές τράπεζες θα «ανταμειφθούν» από τις αγορές μετά τη δημοσιοποίηση των stress test της ΕΚΤ

Citigroup: Οι ελληνικές και οι γερμανικές τράπεζες θα «ανταμειφθούν» από τις αγορές μετά τη δημοσιοποίηση των stress test της ΕΚΤ
Η Citigroup παραμένει overweight για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο
Οι ελληνικές και οι γερμανικές τράπεζες είναι αυτές που θα "ανταμειφθούν" από τις αγορές μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ασκήσεων αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την σημερινή ανάλυση της Citigroup.
Σύμφωνα με την 17σέλιδη ανάλυση υπό τον τίτλο "AQR and Stress Tests - First Take" (πρώτη εντύπωση από τα stress test και τα AQR), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Citigroup επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα κινήθηκαν με βάση τις εκτιμήσεις.
Οι μεγαλύτερες προσαρμογές του ενεργητικού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των AQRs, παρατηρήθηκαν στην Αυστρία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και ένα μικρό μέρος στην Ιρλανδία και την Ιταλία.
Οι συνολικές προσαρμογές έφτασαν τα 48 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 37 δισ. ευρώ δεν δημιουργούν κεφαλαιακό έλλειμμα.
Στα γενικά συμπεράσματα της άσκησης, οι 30 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης ενίσχυσαν τους ισολογισμούς σε πάνω από 200 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των 60 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων.
Αυτή η διαδικασία πιθανότατα να ενισχύσει τις οικονομικές συνθήκες της Ευρωζώνης κατά τους προσεχείς μήνες, ενώ με την πάροδο του χρόνου, η Τραπεζική Ένωση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε περαιτέρω ενοποίηση του κλάδου.
Η Citigroup παραμένει overweight για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, δηλώνοντας την προτίμηση της στις DNB, Caixabank και Intesa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης