Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Παρά τους διθυραμβικούς τόνους για τα stress tests, παραμένει ζητούμενο η ρευστότητα στην αγορά

ΔΗΜΑΡ: Παρά τους διθυραμβικούς τόνους για τα stress tests, παραμένει ζητούμενο η ρευστότητα στην αγορά
Από τη στιγμή που οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες τα πέρασαν επιτυχώς, έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις πιστώσεις, σημειώνεται
H ρευστότητα στην αγορά εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο, τονίζεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests και της επιτυχούς επίδοσης των ελληνικών τραπεζών.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, παρά τους διθυραμβικούς τόνους για τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών, η ρευστότητα στην αγορά εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο.
«Είναι σαφές ότι τη ρευστότητα αυτή την έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να επιβιώσουν», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει ότι «το γεγονός ότι τα τέσσερα συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πέρασαν τα στρες τεστ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες, σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα ευχερέστερης πρόσβασης στη διατραπεζική αγορά αλλά και στα κεφάλαια της ΕΚΤ, ώστε να ενισχύσουν τις πιστώσεις».
Κυβέρνηση και διοικήσεις δεν πρέπει να λησμονούν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στοίχισε στους έλληνες φορολογούμενους 40 δισ. ευρώ που επιβάρυναν το δημόσιο χρέος της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης