Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απόψε στο ΤΑΧΙSnet τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται έκπτωσης ή απαλλαγής

tags :
Απόψε στο ΤΑΧΙSnet τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται έκπτωσης ή απαλλαγής
Το συνολικό ετήσιο εισόδημα υπολογίστηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τον υπολογισμό των εκπτώσεων και των απαλλαγών
Με υπολογισμένες πλέον τις φοροεκπτώσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2013 είχαν κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, αναμένεται να ανεβούν απόψε στο Taxisnet, εκτός απροόπτου.
Για τον υπολογισμό των εκπτώσεων και των απαλλαγών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπολόγισε το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, ήτοι συμπεριέλαβε στους υπολογισμούς της όλα τα εισοδήματα, ακόμα και όσα δεν φορολογούνται.
Επιπλέον, υπολογίστηκε και η αποζημίωση απολύσεως, ενώ σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε μεγαλύτερο από το πραγματικό, τεκμαρτό εισόδημα, προστέθηκε η διαφορά.
Να υπενθυμιστεί πως πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται για φορολογούμενους που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 80%, με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12 χιλ. ευρώ προσαυξημένο κατά 1 χιλ. ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ., ενώ με τις ίδιες προϋποθέσεις, πλήρης απαλλαγή ισχύει και για τους φορολογούμενους που έχουν τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.
Τέλος, χορηγείται έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ σε φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 9 χιλ. ευρώ προσαυξημένο κατά 1 χιλ. ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ. εφόσον η συνολική αξία ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 85 χιλ. ευρώ για τον άγαμο, 150 χιλ. ευρώ για τον έγγαμο και τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και 200 χιλ. ευρώ για τον έγγαμο τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης