Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Μειώνουν το κεφαλαιακό κενό Eθνικής και Eurobank τα restructuring plans - Citigroup: Θετική έκπληξη η Eurobank

Bloomberg: Μειώνουν το κεφαλαιακό κενό Eθνικής και Eurobank τα restructuring plans - Citigroup: Θετική έκπληξη η Eurobank
Εθνική και Eurobank θα κατορθώσουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες
Tα σχέδια αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank μειώνουν το κεφαλαιακό κενό, σημειώνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, αποτιμώντας την επόμενη μέρα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests.
Σύμφωνα με το Bloomberg, Εθνική και Eurobank θα κατορθώσουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, μέσω της ολοκλήρωσης των σχεδίων για μείωση κόστους και άντληση κεφαλαίων.
Αν ληφθούν υπόψιν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των δύο ελληνικών τραπεζών, τα οποία συμφωνήθηκαν με τις ευρωπαϊκές αρχές νωρίτερα φέτος, τότε εξαλείφεται το κεφαλαιακό έλλειμμα των 1,76 δισ. ευρώ για τη Eurobank και των 930 εκατ. ευρώ για την Εθνική, σημειώνει επίσης το πρακτορείο.
"Η Eurobank ήταν η μεγαλύτερη θετική έκπληξη, αφού, σύμφωνα με την προσέγγιση του δυναμικού ισολογισμού, δεν είχε καθόλου κεφαλαιακές ελλείψεις", δηλώνουν οι Ronit Ghose και Yafei Tian, αναλυτές της Citigroup.
Μηδενίζεται το κεφαλαιακό έλλειμμα της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, αν ληφθούν υπόψιν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των δύο τραπεζών, ανέφερε επίσης χθες, σε έτερο δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg.
Oι τέσσερις ελληνικές τράπεζες Eurobank, Eθνική, Αlpha Bank και Πειραιώς άντλησαν σωρευτικά 8,3 δισ. ευρώ νωρίτερα εντός του 2014, αμέσως μετά τα αποτελέσματα των stress tests που είχε διενεργήσει η Τράπεζα της Ελλάδας, τον περασμένο Μάρτιο.
"Τα αποτελέσματα είναι διαχειρίσιμα σύμφωνα με τον δυναμικό ισολογισμό", σχολιάζουν οι αναλυτές της Euroxx Securities.
"Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες πέρασαν με επιτυχία τα tests και πλέον επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους", προσθέτουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης