Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem (Εurogroup): Τα αποτελέσματα των stress tests σηματοδοτούν το τέλος της τραπεζικής κρίσης στην Ευρωζώνη

Dijsselbloem (Εurogroup): Τα αποτελέσματα των stress tests σηματοδοτούν το τέλος της τραπεζικής κρίσης στην Ευρωζώνη
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες που απέτυχαν στα stress tests, θα κατορθώσουν επιτυχώς να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια που χρειάζονται
Τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών σηματοδοτούν το τέλος της τραπεζικής κρίσης στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jeroen Dijsselbloem.
"Τα stress tests της ΕΚΤ βάζουν τέλος στην ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση", διεμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.
Όπως τόνισε "θεωρώ ξεκάθαρα πως η τραπεζική κρίση βρίσκεται πίσω μας".
"Ποτέ δεν σταματάω να ανησυχώ, ωστόσο πλέον θεωρώ πως οι τράπεζες, από εδώ και στο εξής, πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στην κατεύθυνση διαχείρισης κινδύνου και να ενισχύσουν την προσπάθεια για ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης, όπου αυτό είναι αναγκαίο", πρόσθεσε ο Dijsselbloem.
Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες που απέτυχαν στη δοκιμασία των stress tests, θα κατορθώσουν επιτυχώς να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια που χρειάζονται.
Τα νούμερα είναι διαχειρίσιμα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup για να προσθέσει πως "οι ευρωπαϊκές τράπεζες κινήθηκαν επιτυχώς από την αρχή της διαδικασίας, από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν άρχισαν να στρέφονται στις αγορές".
"Υπάρχει διάθεση για επενδύσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Τα αποτελέσματα των stress tests μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεση για επενδύσεις", σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης