Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Υψηλό το επίπεδο διαφάνειας στα stress tests της ΕΚΤ - Ουσιαστική η πρόοδος για τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης

ΔΝΤ: Υψηλό το επίπεδο διαφάνειας στα stress tests της ΕΚΤ - Ουσιαστική η πρόοδος για τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης
Το ΔΝΤ καλωσορίζει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ΕΚΤ για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα
Σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλωσορίζει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ΕΚΤ για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα» αναφέρει με γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου, G. Rice.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «στα stress tests χρησιμοποιήθηκε ένα κοινό πλαίσιο για να αξιολογηθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Σηματοδοτείται η ουσιαστική πρόοδος που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση της σύστασης μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης».
«Το υψηλό επίπεδο διαφάνειας και συγκρισιμότητας των αποτελεσμάτων θα επιτρέψει στους παράγοντες της αγοράς να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την υγεία των τραπεζών, η οποία θα πρέπει να συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης», διεμήνυσε.
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε ότι «συνολικά τα stress tests παρέχoυν μια σημαντική βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των ισολογισμών των τραπεζών και την ενίσχυση του δανεισμού για τη στήριξη της ανάπτυξης».
Καταλήγοντας, επισημαίνει: «Συμφωνούμε με την ΕΚΤ ότι τα stress tests είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα και στηρίζουμε την αποφασιστικότητά της να επαναλαμβάνει τις ασκήσεις σε ετήσια βάση, βελτιώνοντας συνεχώς τη διαδικασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης