Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε δύο φάσεις οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ – Τι αναφέρουν σχετικές εγκύκλιοι

tags :
Σε δύο φάσεις οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ – Τι αναφέρουν σχετικές εγκύκλιοι
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι πρώτες εκκαθαρίσεις
Σε δύο φάσεις θα ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις για τη χορήγηση της έκπτωσης από τον ΕΝΦΙΑ , με το πρώτο να ολοκληρώνεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και το δεύτερο εντός του Δεκεμβρίου.
Σε εγκύκλιους που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου περιγράφονται οι διαδικασίες με τις οποίες θα παρέχεται η έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων, αλλά η έκπτωση ή απαλλαγή από το φόρο όσων φορολογουμένων πληρούν συγκεκριμένα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.
Όπως υπογραμμίζεται οι εκπτώσεις θα χορηγηθούν σε δύο φάσεις, τους μήνες Οκτώβριο και Δεκέμβριο 2014, ηλεκτρονικά από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) του υπουργείου Οικονομικών.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο αυτών εκκαθαρίσεων, κάθε εκκαθάριση, που θα πραγματοποιείται λόγω υποβολής αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης ΕΝΦΙΑ δεν θα μεταβάλλει το ποσοστό της ήδη χορηγηθείσας έκπτωσης ούτε θα χορηγεί ποσοστό έκπτωσης σε περίπτωση που δεν είχε χορηγηθεί με την πρώτη εκκαθάριση του Οκτωβρίου 2014.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης