Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποτυχία της Deutsche Bank στα stress tests της ΕΚΤ προβλέπουν οι αναλυτές των Bankhaus Lampe και Bankhaus Metzler

Αποτυχία της Deutsche Bank στα stress tests της ΕΚΤ προβλέπουν οι αναλυτές των Bankhaus Lampe και Bankhaus Metzler
Η Deutsche Bank μέχρι τα τέλη του περασμένου Ιουνίου εμφάνιζε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 στο 14,7%
Oρατός είναι ο κίνδυνος η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, να αποτύχει στη δοκιμασία των stress tests της ΕΚΤ, προειδοποιούν οι αναλυτές των Bankhaus Lampe και Bankhaus Metzler.
Ωστόσο, οι ίδιοι αναλυτές εξηγούν πως ακόμη κι αν υπάρξει ενδεχόμενη αποτυχία της Deutsche Bank στα stress tests, η γερμανική τράπεζα θα κατορθώσει να καλύψει τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες που ενδεχομένως να προκύψουν, από την αύξηση κεφαλαίου ύψους 8,5 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
"Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αποτυχίας της Deutsche Bank", εκτιμά ο Guido Hoymann, αναλυτής της Bankhaus Metzler, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
"Η πιθανότητα αποτυχίας είναι ορατή", προβλέπει, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Neil Smith, αναλυτής της Bankhaus Lampe, που εδρεύει στο Dusseldorf.
Η Deutsche Bank μέχρι τα τέλη του περασμένου Ιουνίου εμφάνιζε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 στο 14,7%, έναντι 13,2% στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.
Υπενθυμίζεται πως τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου.
Κληθείς να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank, Ronald Weichert, διεμήνυσε πως η τράπεζα δεν έχει λάβει τα αποτελέσματα των stress tests από την ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης