Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σερβία και Μαυροβούνιο επισκέπτεται από αύριο ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγ. Μεϊμαράκης

Σερβία και Μαυροβούνιο επισκέπτεται από αύριο ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγ. Μεϊμαράκης
Στο Βελιγράδι, μεταξύ άλλων, θα παραβρεθεί στην τελετή ολοκλήρωσης του Προγράμματος Διδυμοποίησης της σερβικής Εθνοσυνέλευσης με το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Επίσημη επίσκεψη σε Σερβία και Μαυροβούνιο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή, 23 και 24 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει συνομιλίες με την πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης, Maja Gojkovic και εν συνεχεία θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Tomislav Nikolic.
Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Aleksandar Vucic, με τον α’ αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ivica Dacic, καθώς και τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομάδας Φιλίας Σερβίας - Ελλάδας.
Την Παρασκευή, ο κ. Μεϊμαράκης θα επισκεφτεί αυθημερόν την Ποντγκόριτσα (πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου) όπου θα έχει επίσημες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Ranko Krivokapic, τον πρωθυπουργό Milo Dukanovic και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Igor Luksic.
Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι ο κ. Μεϊμαράκης θα παραβρεθεί με την ομόλογό του πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης, Maja Gojkovic, στην τελετή ολοκλήρωσης του Προγράμματος Διδυμοποίησης (Twinning) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ της σερβικής Εθνοσυνέλευσης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το Ευρωπαϊκό Έργο Διδυμοποίησης (Twinning) «Ενίσχυση των Δυνατοτήτων της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας κατά τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης» διήρκεσε 22 μήνες και η Βουλή των Ελλήνων, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, επελέγη ως ανάδοχος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Σερβική Εθνοσυνέλευση μεταξύ των Κοινοβουλίων 8 χωρών: Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας, Τσεχίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας, Πολωνίας.
Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και των λειτουργιών της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας, ενώ δίδει σημασία στις διαδικασίες αλληλεπίδρασης του Κοινοβουλίου με την Κυβέρνηση και τις Ανεξάρτητες Αρχές, καθώς και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη νομοθετική διαδικασία.
Το έργο, στο οποίο συμμετέχουν 50 στελέχη της Βουλής των Ελλήνων και άλλων Κοινοβουλίων κρατών-μελών της Ε.Ε. ή υπό ένταξη χωρών, απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τις ανεξάρτητες κρίσεις που διενεργούνται για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης