Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Efe (Ισπανία): Τουλάχιστον 11 τράπεζες θα αποτύχουν στις ασκήσεις αντοχής της ΕΚΤ - Μεταξύ αυτών 3 ελληνικές και μία κυπριακή

Efe (Ισπανία): Τουλάχιστον 11 τράπεζες θα αποτύχουν στις ασκήσεις αντοχής της ΕΚΤ - Μεταξύ αυτών 3 ελληνικές και μία κυπριακή
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται από τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο
(upd) Τουλάχιστον 11 τράπεζες από έξι ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να αποτύχουν στις ασκήσεις αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.
Τα αποτελέσματα των stress tests για τις 130 τράπεζες της Ευρωζώνης, θα ανακοινωθούν την Κυριακή, 26 Οκτωβρίου, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με το Efe, τρεις τράπεζες στην Ελλάδα, τρεις ιταλικές και δύο αυστριακές θα είναι μεταξύ εκείνων που τα προκαταρκτικά στοιχεία θα δείξουν ότι έχουν αποτύχει.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι η Πειραιώς, η Eurobank και η Alpha Bank, ενώ οι ιταλικές οι Banco Popolare και η Banco Popolare di Milano.
Όσον αφορά τις αυστριακές, η μία εκ των δύο είναι η Erste Bank.
Το Efe, δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το πόσα κεφάλαια θα χρειαστούν οι τράπεζες, ή ακόμη αν το τελικό ποσό θα μπορούσε να αλλάξει ή να αναθεωρηθεί την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με το Efe, μια επίσης κυπριακή τράπεζα και, ενδεχομένως, μία από το Βέλγιο (Dexia) και μία από την Πορτογαλία (BCP Millenium), θα είναι μεταξύ εκείνων που θα αποτύχουν.
Πάντως, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Efe, τα στοιχεία μπορεί να αναθεωρηθούν, ενώ τονίζεται ότι στις δύο κυριότερες χώρες της ζώνης του ευρώ, Γερμανία και Γαλλία, δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις, χωρίς να αποκλείεται βέβαια τη τελευταία στιγμή να αποτύχει κάποια τράπεζα μικρότερου μεγέθους.

(Πρώτη ενημέρωση 11:52, 22 Οκτωβρίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης