Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης θα αξιολογούνται με βάση τον ΕΝΦΙΑ

Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης θα αξιολογούνται με βάση τον ΕΝΦΙΑ
Μέχρι πρότινος το επίδομα αξιολογούνταν βάσει του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου - ΦΑΠ έτους 2011.
Με βάση τον ΕΝΦΙΑ θα αξιολογούνται οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το Βήμα.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα αξιολογούνται με βάση την περιουσιακή κατάσταση που είχε ο ενδιαφερόμενος κατά την 1η Ιανουαρίου 2014, και το κριτήριο θα είναι τα ακίνητα όπως προκύπτουν από τον ΕΝΦΙΑ.
Με βάση την συνολική αξία των ακινήτων τους, λοιπόν, θα δικαιούνται επίδομα θέρμανσης τα φυσικά πρόσωπα, ενώ όπως αναφέρεται η αξία θα προσδιορίζεται από τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, που προκύπτει από την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ έτους 2014, υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων, κατά τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους, που ταυτίζεται με το έτος έναρξης της περιόδου χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης.
Η συνολική αξία ακινήτων δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 200 χιλ. ευρώ για τους άγαμους και τις 300 χιλ. ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Σημειώνεται ότι η αλλαγή, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, είναι ότι μέχρι πέρυσι λαμβανόταν υπόψη η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων, όπως αυτή προέκυπτε από τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου - ΦΑΠ έτους 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης